جلوه های زیبایی و سلامت
جلوه های زیبایی و سلامت

جلوه های زیبایی و سلامت

رازهای سلامت

*****رژیم غذایی کم چرب و کم نمک*****


دوستان عزیزم در ادامه رژیمی غذایی کم چرب و کم نمکی خواهم گفت امیدوارم که مفید باشه براتون. 



- از مصرف مواد غذایی چرب مثل کره ، خامه ، دل و جگر و کله پاچه بپرهیزید . 


- مصرف گوشت قرمز را به یک بار در هفته محدود کرده و همان یک بار نیز تمام قسمت های چرب و پیه و دنبه های گوشت قرمز را جدا کرده و گوشت قرمز چربی گرفته و ترجیحاً در ترکیب با سویا مصرف نمائید . 

بقیه در ادامه مطلب

  

- به جای گوشت قرمز ، گوشت سفید مرغ و ماهی مصرف کنید . 

- میگو با اینکه گوشت سفید است ولی به علت چربی بالا ، مصرف آن توصیه نمی شود . 


- از مصرف غذاهای سرخ کرده بپرهیزید و برای پخت غذاها ، از روش های آب پز یا بخارپز کردن استفاده کنید . 


- روغن زیتون ، روغن هسته انگور و روغن کانولا یا کلزا از جمله روغن های بدون ضرر و مفید به حساب می آیند . ولی این روغن ها تحمل حرارت طولانی و زیاد را ندارند و مناسب سرخ کردن نمی باشند .

بهتر است برای روی برنج و سالاد روزانه یک تا دو قاشق استفاده شود. 


- روزانه 3 عدد میوه تازه میل کنید . 

- از مصرف کمپوت ها و آبمیوه های صنعتی بپرهیزید و میوه را بصورت تازه و کامل ( مثلاً سیب را با پوست ) مصرف کنید .


- مغزها ( گردو ، پسته ، بادام ، بادام زمینی و فندق ) را در برنامه روزانه خود قرار دهید . توجه داشته باشید که این مغزها بایستی خام و بو نداده باشند و به تعداد کم روزانه مصرف شوند . 


- لبنیات کم چرب استفاده کنید . روزانه شیر و ماست با چربی کمتر از 2% میل کنید . 


- مصرف تخم مرغ را به یک بار در هفته محدود کنید و در صورت تمایل به مصرف بیشتر تخم مرغ ، فقط سفیده را بخورید . 


مواد غذایی مجاز : 


- انواع نان ( ترجیحاً سنگک ، بربری ، نان های سبوسدار ) ، برنج ، سیب زمینی ، ماکارونی ، غلات کامل ،حبوبات پخته ، هر نوع گوشت گاو و گوساله کم چرب یک بار در هفته ، مرغ بدون پوست ، ماهی بصورت کبابی یا آبپز ، شیر ، ماست و پنیر کم چرب یا بدون چربی ، انواع میوه های تازه ، سبزیجات تازه ، روغن های زیتون ، کلزا ، هسته انگور به مقدار متناسب ، سوپ های کم چرب


- بهتر است نان مصرفی خود را از نوع سبوسدار ( سنگک یا بربری سنتی ) انتخاب کنید . 


- از مصرف شیرینی های قنادی و خامه دار بپرهیزید . بیسکویت ساقه طلایی بعلت سبوسدار بودن انتخاب مناسبی است . 


- فعالیت بدنی روزانه را فراموش نکنید . ( شدت و مدت فعالیت شما با توجه به نظر پزشک باشد ) . 


مواد غذایی غیر مجاز : 


گوشت گاو و گوشت گوساله با چربی ، مرغ همراه با پوست ، مرغ و ماهی سرخ شده ، سوسیس ، کالباس ، همبرگر ، دل و قلوه ، جگر ، زبان ، کله پاچه ، تخم مرغ بیش از یک بار در هفته یا بصورت نیمرو ، شیر و ماست و پنیر پرچرب و محلی ، سرشیر ، پنیر خامه ای یا خامه ، سبزیجات سرخ شده ، روغن جامد ، کره ، انواع شیرینی جاتی که با کره ، روغن و تخم مرغ تهیه می شوند ، دسرهای تهیه شده با زرده تخم مرغ ، سوپ هایی که با شیر کامل ، خامه ، پوست مرغ با چربی مرغ و گوشت پرچرب تهیه می شوند . 


چگونه با رعایت های غذایی قلب سالمی داشته باشیم : 


- غذاهای چرب را از رژیم غذایی خود حذف کنید . مثل کره ، خامه ، جگر ، کله پاچه و روغن جامد . 

- مصرف گوشت قرمز را به یک بار در هفته محدود کنید و همان یک بار نیز کلیه قسمت های سفید و چرب و دنبه گوشت را جدا نمائید . 

- روزانه از منابع فیبر که شامل سبزیجات و میوه های تازه می باشند استفاده کنید . 

- لبنیات کم چرب مصرف کنید . 


خانم دکتر ب.ن مشاور تغذیه


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.